Apel Opštine i Doma zdravlja HN: Kovid pacijenti i njihovi kontakti da poštuju obaveznu izolaciju
Katić iKomar

Apel Opštine i Doma zdravlja HN: Kovid pacijenti i njihovi kontakti da poštuju obaveznu izolaciju

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i direktor Doma zdravlja, dr Goran Komar apeluju na građane da se tokom kovid pandemije ponašaju u skladu sa epidemiološkim mjerama i konkretnim uputstvima u pogledu ponašanja.

Kako navode, od presudne je važnosti da se kovid pacijenti i njihovi kontakti ponašaju odgovorno i u skladu sa uputstvima, koja su više puta isticana.

"Kovid pacijenti, tačnije oni koji su oboljeli od kovid infekcije, nalaze se u obaveznoj kućnoj izolaciji. Njihovi ukućani, takozvani kontakti, moraju izdržavati dvosedmičnu izolaciju i automatski se smatraju pozitivnim na kovid infekciju, iako ona nije laboratorijski dokazana", navodi se u apelu.

"Primijećeno je intenzivno kretanje osoba koje predstavljaju kontakte, dakle ukućana onih koji su kovid pozitivni, po gradu, brojnim gradskim ustanovama, pa čak i zgradi Doma zdravlja, što je nedopustivo", ističu Katić i Komar.

Jasno poručuju da osobe koje su kontakti kovid pacijenata u obavezi su da se pridržavaju mjera izolacije i ne mogu se slobodno kretati gradom i posjećivati ustanove.

"Opština i Dom zdravlja će u saradnji sa MUP-om intenzivirati nadzor nad kovid pozitivnim pacijentima i podjednako njihovim kontaktima, kako bi uticali na ponašanje građana i osigurali poštovanje mjera", zaključuje se u apelu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.