Srbija će uz pomoć stručnjaka iz Rusije samostalno proizvoditi vakcine

Nakon današnjeg telefonskog razgovora predsjednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Kremlj je saopštio da su se lideri dvije zemlje fokusirali tom prilikom na napore u borbi protiv pandemije i dodatne isporuke Srbiji ruske vakcine Sputnjik V.

"(Dvojica predsjednika) usredsrijedila su se na suzbijanje pandemije korona virusa, uz naglasak na širu saradnju na polju vakcinacije, što uključuje dodatne isporuke ruske vakcine Sputnjik V Srbiji", navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako se dodaje, lideri dvije zemlje "nastavljaju da dijele stavove o hitnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima", prenosi TASS.

Kremlj navodi da su Vučić i Putin pozitivno ocijenili obostrano korisnu rusko-srpsku saradnju i ukazali na uspješnu primjenu velikih zajedničkih projekata u energetskom, transportnom i visokotehnološkom sektoru.

"Hvala predsjedniku Putinu za podršku u borbi protiv korona virusa, a posebno za isporuku vakcine Sputnik V, jer je doprinijela tome da naša zemlja prednjači u vakcinaciji stanovništva. Zamolio sam predsjednika Putina da pomogne da što prije dobijemo dodatne količine ruske vakcine, kako bi što više građana Srbije u najskorijem periodu primilo pouzdanu zaštitu od korona virusa. Srbija će, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine", napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.