DPS Berane: Sramna i nedopustiva podmetanja od strane lokalne vlasti da stojimo iza šovinističkog grafita
Demokratska partija socijalista, Berane

DPS Berane: Sramna i nedopustiva podmetanja od strane lokalne vlasti da stojimo iza šovinističkog grafita

Demokratska partija socijalista baštini i afirmiše multinacionalni i multivjerski ambijent u Crnoj Gori, a samim tim i u Beranama. To su i naša programska opredjeljenja koja ćemo nastaviti da razvijamo i nakon uspješnog 9. Kongresa naše partije, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a u Beranama.

Iz DPS-a su naveli da su nedopustiva podmetanja od strane beranske lokalne vlasti na račun Demokratske partije socijalista u vezi sa šovinističkim grafitima u naselju Dolac, koji ovih dana, s razlogom, izazivaju pažnju javnosti.

"Osuđivali smo, osuđujemo i osuđivaćemo svaki šovinizam, međunacionalnu i međuvjersku mržnju, jer znamo da su oni uzrokovali velike sukobe, i ljudske žrtve, na našim prostorima", istakli su iz te partije.

Podsjetili su aktuelno beransko rukovodstvo da su ovi sramni šovinistički grafiti nastali još prije nekoliko godina, te da smo mi i tada najoštrije osudili ovaj primitivizam.

"Beranska vlast se tada proglasila nenadležnom na naše odborničko pitanje, pa nas čudi njihova naknadna i zakašnjela zabrinutost. Postavlja se jasno pitanje šta ih je, nakon dvije godine, natjeralo da prekreče ove sramne rukopise i da li je to samo zbog pritiska savjesne i odgovorne javnosti ili je u pitanju nešto drugo?", upitali su iz DPS-a.

Poručuju da bilo šta da je u pitanju, Demokratska partija socijalista će nastaviti da biva dobar čuvar multietničnosti i suživota u Beranama kao temeljnih vrijednosti crnogorskog evropskog društva.

"Vjerujemo da će kod naših građana sve više jačati svijest o tome da su naše različitosti ujedno i naše bogatstvo, te da ta različitost ne smije biti uzrok mržnje, sukoba i podjela. To bogatstvo nas motiviše da jačamo građansku, multinacionalnu i multivjersku Crnu Goru i takvo Berane u njoj. Naša partija nikada nece odustati od ovih principa", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.