Uspostavljen saobraćaj na putu Šavnik-Žabljak
Ilustracija

Uspostavljen saobraćaj na putu Šavnik-Žabljak

Na putnom pravcu Šavnik –Žabljak uspostavljen je saobraćaj za putnička vozila, vozila se naizmjenično propuštaju, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Ovog jutra saobraćaj se obavlja po mokrim kolovozima.

"Na jugu je tokom noći padala kiša, a u sjevernim predjelima kiša i snijeg mjestimično.Vidljivost je mjestimično smanjena. Upozoravamo na učestale pojave sitnijih odrona, kao i na povremene udare vjetra. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja", poručuju iz AMSCG.

Podsjećaju da je od 15.novembra 2020.godine do 1.aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

"Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom", saopšteno je.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje.

"Zbog izvodenja zemljanih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje-Špiljani odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00-11.00 i od 13.00-16.00 časova.U preostalom vremenskom periodu saobraćaj će regulisati saobraćajna policija. Na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvođenja bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće  zbog radova  do 18.04.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.Na magistralnom putu M-11  Lepetani-Tivat od 20.01.2021 godine do 05.02.2021 godine zbog izvodjenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen  je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni ,a dolaziće  do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta", kazali su iz AMSCG.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje –Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja –Čajniče koji se obavlja u periodu od 07.00 do 19.00 časova.

Intenzitet saobraćaja je kako kažu iz AMSCG, umjeren.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 8  saobraćajnih  nezgoda  u kojima  su 4 osobe zadobile lakše povrede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.