Milatović: Kompanije koje krše mjere možda ostanu bez subvencija
Jakov Milatović

Radi se na pripremanju paketa podrške građanima

Milatović: Kompanije koje krše mjere možda ostanu bez subvencija

"Ministarstvo ekonomskog razvoja u saradnji sa drugim resorima intenzivno radi na pripremanju paketa podrške građanima u I kvartalu 2021. godine", saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Istakao je i da razmatraju mogućnost da kompanije koje budu kršile mjere ne dobiju subvencije.

Milatović je naveo i da će nove mjere omogućiti brži oporavak turizma kao i cjelokupne ekonomije.

"Nadam se da će slobodan ulazak u Crnu Goru i slobodno kretanje unutar zemlje ostati na snazi. Zbog ograničenja ulaska u Crnu Goru izgubili smo oko 450 miliona eura. Tokom ljetnjih mjeseci je zanemarljiv broj turista bio odgovoran za transmisiju virusa unutar Crne Gore", rekao je Milatović.

Dodao je da je slobodno kretanje i maksimalna i lična odgovornost preduslov svih pozitivnih ekonomskih efekata.

"Svi smo često svjedoci kršenja mjera širom Crne Gore. Odlučili smo i da razmotrimo da kompanije koje budu kršile mjere budu onemogućene da dobiju državne subvencije namijenjene privredi. Ministarstvo ekonomskog razvoja sa drugim resorima radi na pripremi paketa mjera za privredu prvi kvartal", rekao je Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.