Policajac koji je obezbjeđivao Kongres izvršio samoubistvo posle nereda?
Neredi ispred i u Kapitolu koji su šokirali svijet, Foto: AP

U timu od 2005. godine

Policajac koji je obezbjeđivao Kongres izvršio samoubistvo posle nereda?

Policajac veteran, pripadnik policije Kapitola, gdje su se prošle nedelje odigrali neredi u kojima je bilo mrtvih, navodno je izvršio samoubistvo.

To je još jedan udarac za policiju zadženu da čuva Kongres, jer je jedan policajac preminuo tokom nereda prošle srijede, piše Njujork post.

U pitanju je Hauard Libengud (51), koji je umro u subotu dok nije bio na dužnosti, saopštila je policija.

"On je bio pripadnik odeljenja koje je čuvalo Senat i u našem odeljenju je bio od aprila 2005. godine. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom, prijateljima i kolegama. Molimo da njegova porodica, policajci i njihove porodice budu pošteđeni uznemiravanja tokom ovog vrlo teškog perioda", navodi se u saopštenju policije.

Policijsko odeljenje nije zatvorilo slučaj i još istražuje okolnosti pod kojima je preminuo, ali novinska izdanja i reporteri, poput ''Pančbol njuza'', tvrde da je Libengud oduzeo sebi život, dodaje Njujork post, navodeći da se ne zna šta je uzrok takvog čina.

Odeljelje kapitolske policije je pod intenzivnim nadzorom zbog propusta oko demonstanata koji su upali u Kongres, a šef Stiven Sand je podnio ostavku, koja će biti na snazi od 16. januara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.