Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena od Grčke
Ilustracija

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena od Grčke

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kao drugoplasirana završila je nastup na turniru evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Crnogorski vaterpolisti poraženi su večeras u Debrecinu, u finalnom meču, od Grčke 12:7 (3:2, 4:1, 4:3 i 1:1).

Obje selekcije plasmanom u finale obezbijedile su plasman na finalni turnir.

Grčka je, nakon izjednačene prve četvrtine i minimalnog vođstva, u drugoj stekla ubjedljivu prednost i na polovini meča povela 7:3.

Razlika je u trećem dijelu meča iznosila i šest golova (9:3 i 11:5). Najefikasniji u grčkoj selekciji bio je Joanis Fontulis sa tri gola.

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Aleksandar Ivović sa tri, dok su po gol postigli Marko Petković, Miroslav Perković, Aleksa Ukropina i Dušan Matković.

Plasman na finalni turnir izborila je i Italija, koja je u meču za treće mjesto savladala Španiju 9:8. Crna Gora je na putu do finala eliminisala Hrvatsku petercima 15:14 i Italiju 14:10.

Crna Gora će pripreme za finalni turnir nastaviti u Đenovi od 18. do 24. januara sa ekipom Pro Reka.

Od 27. do 29. januara Podgorica će biti domaćin međunarodnog turnira (Crna Gora, Srbija, SAD i Njemačka), dok će završne pripreme odraditi u Podgorici od 1. do 11. februara kada je i planiran put za Roterdam.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.