U Sjevernoj Makedoniji preminulo devet osoba, još 580 slučaja zaraze
Ilustracija

U posljednja 24 časa

U Sjevernoj Makedoniji preminulo devet osoba, još 580 slučaja zaraze

U Sjevernoj Makedoniji registrovano je 580 novih slučajeva koronavirusa, a još devet osoba je umrlo od te zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Novi broj zaraženih potvrđen je sa 2.431 testom u prethodna 24 sata i pozitivno je 23,86 odsto testiranih, a najviše novozaraženih je u Skoplju – 254.

Od koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji umrlo je 2.559 osoba, ukupno je dijagnostikovano 84.709 zaraženih, a aktivnih slučajeva ima 18.046.

Institut za javno zdravlje je registrovao da su ozdravila još 572 pacijenta, pa je ukupan broj izliječenih porastao na 64.104.

U Sjevernoj Makedoniji je urađeno ukupno 407.539 testova na prisustvo koronavirusa.

Značajno smanjen pritisak na bolnice

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče izjavio je da je značajno smanjen pritisak na bolnice i da su kapaciteti za smještaj kovid bolesnika poluprazni, saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi, on je to rekao na redovnoj sjednici vlade, na kojoj je konstatovano da su posljednje mjere za smanjenje širenja koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji dale rezultate.

Filipče je kolege ministre informisao da su "posle intenzivnih pregovora, obezbijeđene vakcine protiv kovida-19 za cijelu 2021, da se prvih više od 5.800 vakcina kompanije Fajzer očekuje u februaru i da su u toku pregovori i sa drugim kompanijama“.

Vlada Zorana Zaeva je na 37. sednici dala saglasnost Ministarstvu zdravlja za nabavku vakcina za kontinuiranu imunizaciju i vakcina po epidemiološkim indikacijama u trogodišnjem periodu – od januara 2021. do decembra 2023.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.