Bečić i Krivokapić: Nema te opstrukcije sistema na koju nećemo pronaći demokratski odgovor
Bečić i Krivokapić na sastanku

Predsjednik Skupštine razgovarao sa predsjednikom Vlade

Bečić i Krivokapić: Nema te opstrukcije sistema na koju nećemo pronaći demokratski odgovor

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, sastali su se danas u crnogorskom Parlamentu i razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na pokušaj opstrukcije opozicije sa namjerom blokade institucija sistema.

Sagovornici su se saglasili da je Skupština Crne Gore pravovremenom reakcijom spriječila protivpravni pokušaj DIK-a da prekroji izbornu volju građana, blokira institucije sistema i spriječi ustavno funkcionisanje Skupštine Crne Gore.

"Na taj način je najviši zakonodavni organ države zaštitio i Ustav Crne Gore i svoju ustavnu poziciju", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali da sve vještački produkovane tenzije i opstrukcije opozicije treba rješavati na miran, demokratski i ustavan način, onako kako to dolikuje ozbiljnim i odgovornim ljudima.

Dva predsjednika su posebno istakla važnost odlučnog institucionalnog odgovora na svaki pokušaj uzurpacije nadležnosti ili instrumentalizacije državnih organa.

"Institucije sistema su spremne da odbiju svaki naredni pokušaj protivpravnog djelovanja bilo kog pojedinca ili grupe, čiji je interes da zaustave mirnu tranziciju vlasti", poručuje se u saopštenju.

"Ozbiljnošću, odgovornošću, mirom i demokratijom čuvamo institucije sistema, a građanima poručujemo da na svaki pokušaj dizanja tenzija i unošenja razdora i podjela odgovore ispruženom rukom prijateljstva i solidarnosti", posebno su u razgovoru istakli predsjednik Skupštine i premijer.

Poručili su da nema tog pokušaja blokade sistema, niti zloupotrebe državnih organa, na koji neće naći odgovor u duhu demokratije, civilizovanog pristupa i dosljedne primjene Ustava Crne Gore, zakona i drugih propisa.

"Niti jedan organ ili pojedinac nije i ne smije biti jači od države Crne Gore, od njenih institucija i od njenog pravnog sistema, a naročito ne od volje građana izražene na izborima. Mir i stabilnost, jačanje institucija sistema, poštovanje Ustava Crne Gore i međunarodnih standarda, uzvišeni su ciljevi nove parlamentarne većine i izvršne vlasti koje niko neće i ne može ugroziti", zaključili su sagovornici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.