SD Tivat: Direktor OŠ
Poklon paketić koji je izazvao reagovanje Socijaldemokrata

SD Tivat: Direktor OŠ "Drago Milović“ prekršio zakon, pozivamo ministarku Bratić da reaguje

Opštinski odbor Socijaldemokrata u Tivtu reagovao je na jučerašnju podjelu paketića djeci prvog razreda OŠ „Drago Milović“ od strane Bratstva Srpske pravoslavne omladine Tivat.

"Ne dovodeći u pitanje human gest i ne zalazeći u njihove namjere, Socijaldemokrate Tivat osuđuju i upućuju kritiku direktoru obrazovne ustanove koji se oglušio o Ustav i Zakon države Crne Gore, te grubo prekršio Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju koji propisuje da  je u "Ustanovi zabranjeno religijsko djelovanje osim u ustanovama koje su licencirane kao srednje vjerske škole“, navodi se u saopštenju.

Poručuju da je direktor škole na ovaj način omogućio udruženju koje baštini vrijednosti jedne konfesije, da podijele novogodišnje paketiće sa njihovim obilježjima, zanemarujući činjenicu da najosjetljivija kategorija zajednice, djeca, nisu smjela na ovaj način biti zloupotrijebljena.

Poručuju da ustanova ne smije da bude mjesto promocije religijskih, nacionalnih, političkih i bilo kojih drugih obilježja. 

"Naglašavamo da je nedopustivo instriuranje djece od strane bilo koje vjerske zajednice, što predstavlja grubo kršenje dječijih, a ujedno i roditeljskih prava. Roditelji su okosnica porodice i njima pripada isključivo pravo u kom pravcu će usmjeravati i vaspitavati svoju djecu, uvažavajući njihova različita vjerska opredjeljenja", ističe se u saopštenju SD-a. 

Socijaldemokrate Tivta su pozvale direktora na odgovornost, a ministarku Bratić da djeluje u skladu sa svojim nadležnostima. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.