Državni udar planiran na dan izbora
Lideri DF-a

DF saopštio

Državni udar planiran na dan izbora

Jedan od lidera Demokratskog fronta DF Milan Knežević kazao je Front u saznjanju da je planiran državni udar na dan parlamentarnih izbora 30. avgusta.

On je rekao da je 28. avgusta 2020. major Dragan Mašković iz Brezovika u Kasarnu Masline dostavio 30 automatskih pušaka.

"Istog dana 20 pušaka uzima ANB zajedno sa sanducima municije, a 10 piušaka uzima Generalštab", kazao je Knežević na konferenciji za medije.

On je istakao da lideri DF-a traže infromaciju od nadležnih organa zašto je ovo oružje korišćeno 28. avgusta, dva dana pred parlamentarne izbore.

"Želimo da nam nadlažni organi dostave reverse o oružju dostavljenom iz Brezovika u kasarnu Masline, te zašto je korišćeno ovo oružje. Nemamo informacije da je ovo oružje vraćeno. Veoma je simptomatično da se dva dana pred izvore zadužuje 30 automatskih pušaka", kazao je Knežević.

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević kazao je da treba odmah da se zakaže sjednica Odbora za bezbjednost i da se izvrši istraga kako je došlo do trebovanja ovog oružja.

"Pozivam predsjednika Vlade da sazove Vijeće odbora za bezbjednost po ovom pitanju. Ovo je akt terorizma i ovo moramo izvesti do kraja", istakao je Medojević.

Predsjednik Nove srpske demokratije i lider DF-a Andrija Mandić kazao je da će na Odboru za bezbbjednost ključno pitanje biti ko je naredio da se dijele puške iz vojnog magacina.

"Želimo da odlučnost ove Vlade bude mnogo veća i da se ova stvar brzo rješava. Imamo priliku poslije ovog skandala da saznamo ko je dobio ovih 30 pušaka", poručio je Mandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.