Jak zemljotres jutros pogodio Hrvatsku: Nikada nisam ovo doživio, ne znam ima li žrtava
Foto: Index.hr

Jak zemljotres jutros pogodio Hrvatsku: Nikada nisam ovo doživio, ne znam ima li žrtava

Snažan zemljotres rano jutros pogodio Hrvatsku. Epicentar zemljotresa bio je 51 kilomemetar od hrvatske prestonice, sa magnitudom 5,2.

Zemljotres se dogodio jutros u 6.28, svega pet kilometara od Petrinje, na dubini od dva kilometra. Gradonačenik tog mjesta je rekao da ima štete.

"Pogodio nas snažan potres, nikada nisam ovo doživio. Ne znam ima li žrtava, materijalne štete ima", rekao je Darinko Dumbović za hrvatske medije.

Petrinja se nalazi na samo 50 kilometara jugoistočno od Zagreba i 13 kilometaara jugozapadno od Siska. Čitaoci portala Index javljaju da se potres osjetio u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, pa i na obali, a RTRS javlja da se potres osjetio i u Banjaluci.

Reakcije ljudi

"Treslo se 15-20 sekundi, probudilo me", napisao je jedan stanovnik Ivanić-Grada na stranici EMSC.

"Evo javljam vam se u vezi potresa. Suprug i ja smo jako osjetili potres, spavali smo i probudio nas je grozan zvuk i podrhtavanje, krevet nam se tresao i trajalo je par sekundi... Imamo četvoro djece. Pišem vam iz Brezovice, Grad Zagreb."

"Jako je treslo u Koprivnici, skočila iz kreveta, ormari i lusteri drmali na najjače, 2 minute PTSPa opet!"

"Javljam se iz Novog Zagreba, zemljotres se osjetio jako. Međutim bio je drugačiji nego onaj najjači u Zgrebu. Više je podrhtavalo nego treslo kao prošli puta Ko' da se sada nameštala zemljina kora a ne odvajala."

"Gornja Dubrava 6,27. Ljuljalo kao u čamcu dugim amplitudama i trajalo duže nego obično kao nikad stati. Nove štete nema samo stara više zeva".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.