LP: Ombudsman da zaštiti prava Crnogoraca
Liberalna partija CG

LP: Ombudsman da zaštiti prava Crnogoraca

Liberalna partija Crne Gore pozvala je zaštitnika ljudskih prava Sinišu Bjekovića da odmah hitno i neizostavno reaguje i spriječi frapantno i najprizemnije kršenje ljudskih i vjerskih prava pravoslavnih Crnogoraca.

"Da je u Crnoj Gori vlast preuzela anticrnogorska politička elita možemo svakodnevno zaključiti prema odlukama koje se donose u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti a koje direktno idu isključivo u pravcu potiranja Crnogoraca i svih elemenata nacionalnog identiteta", naglasili su iz LP-a i dodali da je najnovija potvrda ove teze upravo danas saopštena iz Skupštine Crne Gore odnosno od predsjednika Odbora za ljudska prava Jovan Vučurović koji je za poneđeljak 28. decembra sazvao sjednicu tog tijela na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

"Pozvao je, ovaj negator svega što nije radikalni velikosrpski nacionalizam, na sjednicu vjerske zajednice ali ne i predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve iste one crkve koja je kroz vjekove održala Crnu Goru i sačuvala njenu duhovnost", istakli su iz LP-a.

Poručuju da je žalosno da je Skupština u rukama takvih pojedinaca, "osvjedočenih nacionalista čija politika je mimo svakih civilizacijskih i progresivnih tokova a još žalosnije je svakako što takvim politikama legitimitet daje samozvani glavni pomiritelj Abazović koji izjavi da je pomiriteljski nastrojeni prema svim vjerskim zajednicama, ali izgleda da je zaboravio onu koja predstavlja većinski narod".

Zaboravio je Abazović kako su saopštili iz LP-a Crnogorsku crkvu i Crnogorce.

"Jednako kao što je to uradio i drugi pomiritelj ove klerikalne vlasti Bečić koji na sva pitanja odgovara kako želi pobjede a ne podjele pa onda upravo on i njegova partija produkuju podjele vršeći klasičnu diskriminaciju prema jednom, većinskom, narodu i njegovoj crkvi i dovodeći ih u položaj koji je nezabilježen u modernom svijetu. Šta je sljedeće šta možemo očekivati od ova dva pomiritelja, jer od persone koja je na čelu Odbora za ljudska prava teško da se nešto racionalno i mimo ustaljene nacionalističke matrice može očekivati. Vjerovatno i od njih jedno veliko ništa u skladu sa politikom koju reprezentuju a svaka politika je upravo dio ličnosti onih koji je zastupaju", zaključili su iz LP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.