LP: Crnogorci će konačno imati hram da se pomole, uprkos nepravdi
Liberalna partija CG

LP: Crnogorci će konačno imati hram da se pomole, uprkos nepravdi

Danas je Skupština Glavnog grada glasajući da se dodijeli zemljište Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi usvojila jednu od najznačajnijih odluka u svojoj poslijeratnoj istoriji. Ovim činom, barem u jednom dijelu, ublažena je istorijska nepravda prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, saopšteno je iz odbora Liberalne partije Crne Gore (LPCG) u Skupštini Glavnog grada.

"Napokon će crnogorski vjernici biti u mogućnosti da sagrade svoj crkveni objekat i da se u njemu mole u slavu boga bez straha da će biti iz njega izbačeni jer su Crnogorci i slave crnogorske svece", saopštili su iz LP-a i dodali da je ovo nesumnjivo veliki dan za Crnogorce, veliki dan za Crnogorsku pravoslavnu crkvu i veliki dan za sve Hrišćane.

Poručuju da će sada sve vjerske organizacije u Podgorici imati svoje hramove.

"Liberalna partija Crne Gore i njen Podgorički Odbor dali su svoj maksimalni doprinos promociji i donošenju ove odluke, što čini jedno od značajnih programskih aktivnosti naše partije od njenog osnivanja do danas", navodi se u saopštenju.

Konačno će Crnogorska pravoslavna crkva i pored kako pojašnjavaju iz LP-a ogromne nepravde koja joj je u istoriji nanešena dobiti zemljište za Saborni hram i omogućiti slobodno ispoljavanje vjere crnogorskim vjernicima kojima je svih ovih godina bilo uskraćeno jedno od osnovnih ustavnih prava.

"Vjerujemo da će Crnogorke i Crnogorci znati kako i koliko pomoći svojoj crkvi kako bi ubrzali njenu potpunu obnovu. Čekajući taj trenutak već danas oprostimo onima koji su na neprimjeren način nastojali da Crnogorcima u njihovoj Crnoj Gori oduzmu pravo da grade svoje vjerske objekte. Oprostimo im i molimo se da im i Bog oprosti, jer ne znaju šta rade", zaključuje se u saopštenju LP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.