Ćulafić: Novim UO UCG, Bratić započela indoktrinaciju Univerziteta velikosrpstvom
Stefan Ćulafić, Foto: DPS

Ćulafić: Novim UO UCG, Bratić započela indoktrinaciju Univerziteta velikosrpstvom

Mr Stefan Ćulafić, kandidat za poslanika u Skupštini Crne Gore i saradnik u nastavi na UCG kazao je da jučerašnji predlog koji je ministarka Vesna Bratić uputila Vladi Crne Gore u vezi sa msjenom dosadašnjih i imenovanjem novih članova Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore predstavlja klasični primjer političkog revanšizma.

"U ovo tijelo najznačajnije obrazovne ustanove u našoj državi, predloženi su partijski aktivisti stranaka u novoj vlasti, poznati po tome što negiraju crnogorski identitet. Njihova imena su u javnosti mnogo više prepoznata po političkom aktivizmu u URA i DF, nego po stručnim referencama", saopštio je Ćulafić.

Poručuje da ovakvim izborom Upravnog odbora UCG, vlast demonstrira model postavljanja na funkcije partijskih aktivista, koji će se očigledno, u cilju smirivanja partijskih apetita, primijeniti po svim institucijama u državi “po dubini”.

"Ne iznenađuje nas princip odabira kadrova kojim se vodila novopostavljena ministarka i za očekivati je da će nastaviti sa namjerom da njoj blisku, velikosrpsku, ideologiju instalira i u našu najznačajniju visokoškolsku ustanovu. Univerzitet Crne Gore mora očuvati svoju autonomiju, ostati van domašaja partijskih uticaja, i nastaviti da bude institucija koja će promovisati i braniti vrijednosti Crne Gore koje su utemeljene u crnogorskoj istoriji i drušvu", zaključio je Ćulafić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.