U Skupštini danas nastavak rasprave o novoj Vladi
Sjednica Skupštine

Ekspoze mandatara Krivokapića pretrpio kritike većine poslaničkih klubova

U Skupštini danas nastavak rasprave o novoj Vladi

Crnogorski parlament nastaviće danas u 11 sati raspravu o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove Vlade Crne Gore.

Nakon što je u Skupštini elaborirao ekspoze, Krivokapić je pretrpio najoštrije kritike na račun programa i sastava nove vlade od većine poslaničkih klubova, posebno od onih koji su bili na njegovoj izbornoj listi poslanika Demokratskog fronta.

Poručili su da mandatar radi za DPS, da ima cilj da uništi DF, da njegov program ni sadržajno, ni kadrovski nije dobar, te da nova vlada neće imati snage za obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

Poslanici nove opozicije ukazali su da „ulazimo u zonu političke nestabilnosti" zbog manjinske podrške mandataru, da ekspoze ne tretira važne oblasti, te da će vlada biti eksperimentalna i anticrnogorska, u kojoj nema predstavnika manjina i da zbog toga ne može predstavljati savremenu Crnu Goru, prenosi portal Pobjeda.

Krivokapić, koji je čitavog dana slušao oštre kritike na račun svog prijedloga, gotovo od svih osim Demokrata i koalicije „Crno na bijelo", iskoristio je pravo da ne odgovara na njih. Uprkos oštrim kritikama, obećana mu je podrška od svih klubova nove većine.

Čitanju ekspozea u parlamentu prisustvovao je i predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović, koji je kasnije kazao novinarima da je program mandatara zasnovan na polemičkim tezama u odnosu na predrasude koje je mandatar formirao o nekom prethodnom vremenu.

Đukanović je istakao da o ovoj kao i svakoj prethodnoj vladi treba suditi na osnovu onoga sto će uraditi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.