Optuženi da je silovao djevojčicu negirao zločin

Optuženi da je silovao djevojčicu negirao zločin

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda kojim je predsjedavao Ivan Adamović juče je počelo suđenje Z.S. (65) iz mjesta Velika kod Plava, koji je optužen da je izvršio produženo krivično djelo silovanje.

Pretres se odvija bez prisustva javnosti.

“Pred vijećem sudije Ivana Adamovića održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv S.Z. iz Plava, okrivljenog za produženo krivično djelo silovanje. Na glavnom pretresu saslušan je okrivljeni S.Z., koji je negirao izvršenje krivičnog djela. Sledeći glavni pretres zakazan je za 23. decembar”, kazala je Azra Idrizović, portparol Višeg suda u Bijelom Polju.

Prema optužnici, optuženi je neutvrđenog dana u julu mjesecu ove godine, u mjestu Čakor, sposoban da shvati značaj svojih djela i upravlja svojim postupcima, svjestan zabranjenosti svojih radnji, upotrebom sile prinudio na obljubu oštećenu trinaestogodišnju djevojčicu.

“Iako je znao da se radi o djetetu, dok je sjedio s njom na kauču ispred kolibe u vlasništvu njenog oca, oborio je djevojčicu na leđa, a zatim ju je, dok se ona branila, silovao. Nakon toga, neutvrđenog dana u julu i avgustu u još dva navrata, na isti način i na istom mjestu, ponovo je izvršio obljubu nad oštećenom”, piše u optužnici.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.