Prava Crna Gora: Neko hitno da preuzme odgovornost zbog situacije u barskoj bolnici
Odbor Prave Crne Gore u Baru

Opštinski odbor u Baru saopštio

Prava Crna Gora: Neko hitno da preuzme odgovornost zbog situacije u barskoj bolnici

Opštinski odbor Prave Crne Gore saopštio je da izražava zabrinutost zbog porasta broja preminulih na COVID odeljenju u barskoj bolnici, a nakon najnovijeg slučaja u kojem je život izgubio četrdesetsedmogodišnji Goran Kruta.

Pojašnjavaju da porodica preminulog pacijenta danima unazad nije dobila prave informacije o zdravstvenom stanju najbližeg, a doktori u barskoj bolnici su porodici prenosili informacije koje nisu istinite.

"Naime, u ponedeljak ujutru 23.11.2020. porodica dobija informaciju da je pacijent na respiratoru, a nakon što je jedan od članova porodice uspio da se probije do COVID odeljenja barske bolnice, uvidio je potpuno drugačiju sliku i potpuno drugačije stanje od onog koje su doktori prezentovali. Pacijent nije bio priključen na respirator već je ostavljen bez nadzora ljekara da sam bije bitku za život i provodi poslednje sekunde svog života", ističe se u saopštenju.

Iz Prave su upitali Dr Tomanovića zašto pacijent nije bio priključen na respirator, zašto se nije na vrijeme reagovalo i obezbijedilo dalje liječenje u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici i zašto su zaposleni u barskoj bolnici porodici davali lažne informacije o zdravstvenom stanju pacijenta? Zašto im je rečeno da je pacijent priključen na respirator kada su se sami, svojim očima uvjerili da nije? 

Zapitali su se da li će neko preuzeti odgovornost zbog loše situacije u barskoj bolnici i da li će neko konačno građanima reći istinu?

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.