MUP Hrvatske odbacio navode o nasilju nad migrantima: Cilj diskreditacija
Ilustracija

MUP Hrvatske odbacio navode o nasilju nad migrantima: Cilj diskreditacija

Povodom najnovije reportaže njemačkog Špiegla, dokumentovanoj video zapisom, o brutalnom odnosu hrvatske policije prema migrantima koji iz BiH žele da uđu u Hrvatsku, u MUP-u Hrvatske tumače kao "još jedan talas neosnovanih optužbi" na njihov račun.

Odbacujući tvrdnje o policijskom nasilju, MUP u saopštenju navodi da je prvi talas optužbi bio uoči donošenja odluke o ispunjavanju tehničkih uslova za pristupanje Hrvatske Šengenu, kao i tokom hrvatskog predsjedanja Savjetu EU.

"Oba navedena talasa optužbi dolaze iz iste kuhinje, odnosno niza nevladinih organizacija koje su djelovale, odnosno još uvijek djeluju na području Bosne i Hercegovine, dok nijedna od njih ne djeluje na području Hrvatske", tvrde iz hrvatskog MUP-a.

Dodaju da je cilj tih nevladinih organizacija "isključivo i samo diskreditovanje Hrvatske".

Cilj je, ističu, negirati činjenice da Hrvatska ima pravo na zaštitu svojih granica, a konačni cilj je stvaranje pritiska i plasiranje negativne slike u javnosti kako bi se spriječilo donošenje odluke o našem članstvu u šengenskom prostoru, navode iz MUP-a Hrvatske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.