Uhapšena 29-godišnja Podgoričanka: Prijetnjama i fizičkom silom primoravala djevojke na prostituciju, osumnjičena i za trgovinu ljudima
Ilustracija

Uhapšena 29-godišnja Podgoričanka: Prijetnjama i fizičkom silom primoravala djevojke na prostituciju, osumnjičena i za trgovinu ljudima

Pripadnici crnogorske policije su uhapsili žensku osobu zbog sumnje da je izvršila dva krivična djela trgovina ljudima i krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

"Službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima  i ilegalnih migracija u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su intenzivnim radom na ovom predmetu došli do relevantnih dokaza koji upućuju na osnovanu sumnju da je E.P. (29) iz Podgorice izvršila navedena djela na štetu tri ženske osobe", saopšteno je iz policije.

Ona je juče uhapšena i danas privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

E.P. je kako se navodi u saopštenju policije izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu ženske osobe iz Podgorice, na način što je, kako se sumnja, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećene, vrbovala i prevozila na ugovorene lokacije oštećenu u cilju vršenja prostitucije.

"Osumnjičena je takođe koristila fizičku silu i prijetnju da će objaviti snimke kompromitujuće sadržine na kojima se nalazi oštećena osoba. E.P. je oštećenu prevozila na ugovorene lokacije, na teritorijama Podgorice, Nikšića i Bara, gdje je ugovarala novčane iznose sa klijentima u rasponu od 50 do 300 eura za seksualne usluge.

Drugo krivično djelo E.P. je izvršila na štetu ženske osobe iz Republike Srbije na način što je, sumnja se, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećenu vrbovala i predavala drugim licima u cilju prostitucije.

Osumnjičena je oštećenoj prijetila da će objaviti kompromitujuće snimke i da će je prijaviti zbog nezakonitog boravka u Crnoj Gori, te je tako prinuđivala da se bavi prostitucijom i da pruža seksualne usluge licima sa kojima je E.P. ugovarala sastanke.

Novčani iznos koji je ugovarala sa klijentima za pružanje seksualnih usluga je iznosio 50 eura, a lokacije na kojima su pružane seksualne usluge su najčešće bile stanovi klijenata u navedenim gradovima kao i u iznajmljenom stanu osumnjičene u Podgorici", saopštili su iz policije.

Osim toga, krivično djelo posredovanje u prostituciji E.P. je izvršila na štetu ženske osobe, na način što je, sumnja se, navodila i učestvovala u njenoj predaji licima radi vršenja prostitucije.

"Ona je sa licima – klijentima dogovarala cijenu pružanja seksualnih usluga a koja je iznosila 50 eura po satu", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.