Vlahović: Nadležni da zaustave trovanje pasa u Podgorici
Dragoje Vlahović, NVO Prijatelji životinja Podgorica

Vlahović: Nadležni da zaustave trovanje pasa u Podgorici

Direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica, Dragoje Vlahović, pozvao je nadležne da hitno preuzmu sve mjere i zaustave trovanje životinja na ulicama Glavnog grada.

"Nevladinoj organizaciji "Prijatelji životinja Podgorica" u prethodnom periodu se obratio veliki broj građana Podgorice, koji su uznemireni zbog masovnog posipanja otrova na javnim površinama u našem gradu, a sve sa ciljem trovanja pasa i mačaka. Kao rezultat ovog nepočinstva imamo veliki broj otrovanih i uginulih životinja", naveo je Vlahović.

Ističe da ko je imalo bolje upućen u ovakve stvari, lako će shvatiti da ovdje nije riječ o izolovanim slučajevima, već o organizovanom posipanju otrova, što bi za cilj trebalo imati smanjenje populacije pasa lutalica, sa čim kako pojašnjava opštinske službe svih ovih godina nisu sposobne da se izbore na zakonom propisan način.

Vlahović poručuje da su na sličan način opštinske službe u nekim drugim crnogorskom gradovima "rešavale" ovaj problem, pa tako podsjeća na nedavnu izjavu bivšeg gradonačelnika Nikšića Veselina Grbovića, koji je u neformalnom telefonskom  razgovoru kazao da "džukele treba potrovati", misleći pri tom na napuštene pse.

"S obzirom na činjenicu da posipanje otrova u Podgorici traje već danima, te da gradska uprava i njima bliske organizacije za zaštitu životinja ne reaguju, uzimajući u obzir da iza svega stoji neka dobra organizacija, a ne pojedinci, plašimo se da možda oni nisu uzeli "pelcer" od kolega iz Nikšića i drugih gradova, te da na taj način možda pokušavaju prikriti svoj nerad i nesposobnost", kazao je Vlahović.

Apelovao je na nadležne službe da hitno preduzmu sve mjere i zaustave trovanje životinja, jer njihovo nereagovanje je jako maliciozno.

Ništa manje kako dodaje nije maliciozno ni ćutanje nekih njima bliskih organizacija za zaštitu životinja, koje godinama na ovakve stvari ćute.

"Kao i do sada, vrijeme će pokazati ko stoji iza svega, a ovoga puta će taj neko morati da snosi zakonske sankcije. Ko god da stoji iza ovog nepočinstva, upozoravamo ga da prestane sa tim, jer ne samo što na ovaj način dovodi u opasnost životinje, već i ljude, prevashodno djecu koja se igraju na javnim površinama, na kojima je otrov posut. I na samom kraju, zahtijeva o od gradskog preduzeća "Čistoća" da momentalno angažuje sve svoje terenske radnike, kako bi otrov sa javnih površina već koliko sjutra bio uklonjen. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.