Marković podržao ideju o otvaranju kulturnog centra Crne Gore u Srbiji: Puna podrška očuvanju crnogorskog identiteta
Sa sastanka

Marković primio delegaciju Crnogorskog vijeća Srbije

Marković podržao ideju o otvaranju kulturnog centra Crne Gore u Srbiji: Puna podrška očuvanju crnogorskog identiteta

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je delegaciju Crnogorskog vijeća – krovne organizacije crnogorskih iseljenika u Republici Srbiji.

Delegacija, u sastavu zamjenik predsjednika Vijeća Dragoljub – Gago Marković, predsjednik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Božidar Marković, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca iz Beograda Mirko Zečević i predsjednik udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije Miloš Paović, zahvalila se Vladi na dosadašnjoj pomoći i predstavila Premijeru realizovane aktivnosti na očuvanju nacionalnog i kuluturnog identiteta Crnogoraca u Srbiji i na daljem učvršićvanju veza za matičnom državom, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Na sastanku je konstatovano da dobrosusjedstvo kao jedna od strateških politika Crne Gore ostavlja našoj dijaspori u susjednim zemljama širok okvir za očuvanje crnogorskog identiteta, te konstruktivno djelovanje uz lojalnost državama čiji su građani.

Predstavnici Vijeca iskazali su neophodnost osnivanja i organizovanja crnogorskih kulturnih centara u Srbiji. Marković je podržao ideju o otvaranju kulturnog centra Crne Gore u Republici Srbiji i ostale planirane aktivnosti Crnogorskog vijeća čiji je cilj očuvanje nacionalne svijesti i identiteta Crnogoraca u Srbiji.

„Crna Gora će aktivno podržati Crnogorsku zajednicu u Srbiji u projektima čiji je cilj očuvanje i njegovanje crnogorsakog identiteta uz poštovanje države Srbije“ – kazao je premijer Duško Marković.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.