Odloženo suđenje za šverc kokaina na školskom brodu
Foto: Radio Tivat

Čađenović u izolaciji

Odloženo suđenje za šverc kokaina na školskom brodu "Jadran"

Suđenje za šverc kokaina na brodu Jadran danas je u Višem sudu odgođeno za 6. novembar.

Proces je odgođen jer je specijalni tužilac Saša Čađenović sud obavijestio da se nalazi u izolaciji.

Podoficir Vosjke Crne Gore Duško Radenović optužen je da je dio grupe koja je pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu "Jadran“.

Prema navodima optužnice Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić tokom 2018. godine oformili kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović i Tivćanin Radomir Osmajić, ali i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika. Njihov zadatak je bio da na školski brod Jadran sakriju kokain koja je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način prokrijumčaren u povratku.

Kulić i Radenović su kokain spakovan u rance dovezli su do školskog broda "Jadran“ i Radenović je, kako se osnovano sumnja, drogu smjestio u spavaonu broda, ispod svog kreveta a dio u vojničke ormariće.

Kulić je u istrazi kazao da Osmajić nije bio upoznat za unos droge na brod "Jadran“.

Osmajić, Radenović i Stupar su u pritvoru, dok su za Račićem i Rovčaninom raspisane crvene potjernice. Rovčanin i Račić imaju dosje i osuđivani su zbog šverca droge. Račić slovi za jednog od najbližih saradnika Darka Šarića, kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Rovčanin je hapšen 2012. godine u akciji "Zelena milja“. Njega terete da je bio dio grupe koja se bavila krijumčarenjem 140 kilograma skanka na međunarodnom nivou. Prvostepenom presudom osuđen je na šest godina i 10 mjeseci zatvora zbog šverca droge u međunarodnim razmjerama. Apelacioni sud mu je smanjio kaznu na pet godina i četiri mjeseca.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.