Ilustracija

"U narednih 14 dana pokazaće se posljedice"

Iz Instituta za javno zdravlje poručuju da je nerealno očekivati da sve što se dešavalo prethodnih dana neće doprinijeti tome da se epidemiološka situacija, koja je inače loša, pogorša.

Posljedice nepoštovanja mjera ćemo, kažu epidemiolozi, vidjeti za dvije sedmice.

Još jednom apeluju na građane da budu odgovorni, jer su maska, ruke i distanca trenutno jedino oružje u borbi protiv virusa.

“Neralno je očekivati da sve šte se dešavalo prethodnih nekoliko dana neće doprinijeti tome da se epidemiološka situacija, koja je jako loša, i dalje pogorša. U naredne dvije sedmice će se pokazati kakve su posljedice”, kaže za TVCG dr Darinka Marković iz IJZ.

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.