Kon upozorava: Broj mrtvih će se udvostručiti, ovaj problem rješava se striktnim sprovođenjem mjera
Predrag Kon

Kon upozorava: Broj mrtvih će se udvostručiti, ovaj problem rješava se striktnim sprovođenjem mjera

Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije Predrag Kon izjavio je da se očekuje da će broj zaraženih koronavirusom nastaviti da raste narednih desetak dana.

On je dodao da bi broj inficiranih mogao da dostigne više od 2.000 dnevno, a da će broj preminulih od kovida 19 postati dvocifren.

Kon je rekao da će se sljedeće sedmice i "u dijelu nedjelje nakon nje" dnevno biti više od 2.000 novoinficiranih koronom.

Samo u Beogradu je novih 980 slučajeva i to je porast iz dana u dan.

''Nije bilo predaha nijednog dana, to je klasičan eksponencijalni porast. Taj porast jasno pokazuje šta ce se dešavati barem još ove nedjelje i dijelu sljedeće," rekao je Kon.

Naveo je da za sada nema dramatičnog povećanja broja preminulih, ali da se na osnovu registrovanih novih slučajeva dnevno, može očekivati da će taj broj vrlo brzo postati dvocifren.

Napomenuo je da je tražio da se zvanično uvede zabrana kontakata jer se, kako je rekao, mjere u vidu preporuka ne poštuju dovoljno.

''Ovaj problem rješava se striktnim sprovođenjem mjera, ali za sada administrativno-birokratski dio u vezi sa samim mjerama, kao i nadzor nad sprovođenjem kućne izolacije, malo kasni, i to treba da se popravi", naveo je Kon.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.