Francuska: Upucan pravoslavni sveštenik

Francuska policija saopštila je da je sveštenik Grčke pravoslavne crkve danas ranjen iz vatrenog oružja ispred hrama u Lionu kao i da se za napadačem traga.

Policija je, posle potrage, uhapsila muškarca za koga se sumnja da je iz "krateža" ranio sveštenika, koji je u Francusku došao iz Grčke.

Sveštenik je ranjen sa dva hica iz "krateža", dok je zaključavao crkvu, javlja Progres, dodajući da je sa teškim povredama, ali u svjesnom stanju, prebačen u lokalnu bolnicu, prenosi Rts.

Francuski policajci, specijalci i istražitelji su odmah stigli na mjesto događaja, a policija je, posle opsežne potrage, uhapsila muškarca osumnjičenog da je pucao na grčkog sveštenika.

Prema navodima francuskog Figaroa, pucano je na sveštenika grčke Crkve Blagoveštenja u sedmom arondismanu. 

Riječ je o 52-godišnjem svešteniku Nikolaosu K., piše Figaro. 

Na licu mjesta je i gradonačelnik Liona koji je rekao da za sada nema informacijama o mogućim motivima napada. 

Policija je na Tviteru upozorila građane da prate instrukcije nadležnih. 

Francuski premijer Žan Kasteks se zbog novonastale situacije vratio u Pariz sa puta. 

Napad u Lionu uslijedio je samo dva dana pošto je radikalni islamista u Nici nožem ubio tri osobe, posle čega je podignut nivo bezbjednosti širom Francuske, a predsjednik Emanuel Makron je na ulice poslao čak 7.000 vojnika.

Istragom je otkriveno da je napad u Nici izvršio 21-godišnji Tunišanin Brahim Auisaui, koji je nedavno ušao u Francusku iz Italije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.