Foto: Beta/AP

Šef francuske diplomatije poso poruku muslimanskom narodu

"Francuska je zemlja tolerancije, a ne prezira i odbacivanja"

Šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian (Jean-Yves Le Drian) uputio je danas "poruku mira muslimanskom svijetu", ističući da je Francuska "zemlja tolerancije", a "ne prezira i odbacivanja".

"Ne slušajte glasove koji žele da podstaknu nepovjerenje. Ne dozvolimo da budemo zarobljeni u pretjerivanju jedne manjine manipulatora", rekao je Le Drian u obraćanju parlamentu.

Dvije nedjelje poslije smrti nastavnika istorije Samuela Patija (Paty) kojeg je ubio mladi islamista jer je na času o slobodi izražavanja svojim đacima kao i prethodnih godina pokazao karikature muslimanskog proroka Muhameda, danas su tri osobe ubijene u crkvi Notr Dam u Nici.

Napadač, koji je uhapšen, mladi je migrant iz Tunisa koji je iz Italije nedavno stigao u Francusku. Kako su prenijeli izvori bliski pravosudnim organima, migrant je neposredno prije napada uzviknuo "Alah Akbar".

Francuski premijer Žan Kasteks (Jean Castex) poslije napada izjavio je da se u zemlji uvodi najviši stepen bezbjednosti u borbi protiv terorizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.