Papa se izvinio vjernicima što nije mogao da se rukuje i zagrli sa njima
Papa Franjo

Zbog koronavirusa

Papa se izvinio vjernicima što nije mogao da se rukuje i zagrli sa njima

Poglavar katoličke crkve papa Franjo izvinio se okupljenim vjernicima jer nije mogao da se rukuje sa njima, zagrli bolesne i poljubi bebe, zbog pandemije koronavirusa.

Iako mu nedostaje dio plućnog krila, zbog čega je dodatno ugrožen, Franjo (83) ni u četvrtak nije nosio zaštitnu masku, za razliku od većeg dijela njegove pratnje i svih pripadnika Švajcarske garde, javlja AP.

"Volio bih da se spustim među vas kao i uvijek i pozdravim vas, ali zbog novih pravila bolje da održavamo odstojanje", rekao je papa vjernicima.

Ove nedjelje je utvrđeno da su četvorica švajcarskih gardista zaražena koronavirusom i nalaze se u karantinu.

Ukupno je u Vatikanu registrovano 19 slučajeva virusa.

U skladu sa italijanskim propisima, i u Vatikanu je obavezno korištenje maski i na otvorenom i u prostorijama.

Papa je prije nekoliko nedjelja nosio masku, ali više ne. Često odaje utisak da je bez daha i šapuće dok govori, što se vezuje za probleme sa plućima, zbog čega mu je, vjerovatno, neprijatno da koristi masku, navodi AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.