U Beču uhapšen državljanin Srbije: Imao 9 lažnih identiteta, oštetio austrijski budžet za oko pola miliona eura
Ilustracija

U Beču uhapšen državljanin Srbije: Imao 9 lažnih identiteta, oštetio austrijski budžet za oko pola miliona eura

Državljanin Srbije (55) uhapšen je u Beču zbog sumnje da je izvršio više krivičnih djela, među kojima je i krivično djelo prevare.

Za njim je ranije raspisana potjernica i zbog sumnje da se lažno predstavljao, odnosno da je imao čak devet lažnih identiteta, piše bečki Kurir.

Njega su juče u Beču zaustavili pripadnici policije iz Odjeljenja za strance, a Srbin je tom prilikom predao lažna bugarska dokumenta.

Kod njega je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađeno još nekoliko lažnih dokumenata, a sumnja se da ih ima ukupno devet.

Kako prenosi srpski Kurir, Srbinu se stavlja na teret i da je otvarao građevinske kompanije na lažna imena od 2014. godine, i tako zapošljavao ljude.

Nikada nijedna od tih firmi nije plaćala porez, a kada bi došlo do blokade računa i prinudne naplate, Srbin bi samo puštao da firme "odu niz vodu", a vlasnika nikad niko nije uspio da pronađe.

Njemu se na teret stavlja i krivično djelo pranje novca, a vjeruje se da je austrijski budžet oštetio za oko pola miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.