Kristijanu Ronaldu će se suditi za silovanje, Majorga: Nakon što je to uradio, izvinio mi se
Kristijano Ronaldo

Podnijela građansku tužbu

Kristijanu Ronaldu će se suditi za silovanje, Majorga: Nakon što je to uradio, izvinio mi se

Bivša učiteljica Ketrin Majorga optužila je Kristijana Ronalda da ju je silovao prije 11 godina u hotelu u Las Vegasu. Prvo je optužba odbačena zbog malo dokaza, no 35-godišnjakinja je ubrzo podnijela građansku tužbu.

Prvi sudski postupak je prekinut zbog nedostatka dokaza, pa je Majroga ubrzo podnijela građansku tužbu nakon što je njen tim tvrdio da je na njenoj odjeći pronađen Ronaldov DNK, prenosi "24 sata".

Portugalac je sve oštro demantovao, ali Amerikanci su ponovno otvorili slučaj protiv njega. Majorga je 2010. godine uzela za ćutnju 375.000 dolara, ali na kraju je ipak odlučila posjegnuti za tužbom. Ronaldovi advokati ne poriču da je on dao novac Amerikanki, ali tvrde da je to učinio na nagovor savjetnika koji su smatrali da će tako spriječiti narušavanje ugleda, teško stečenog teškim sportskim radom. 

"Nakon što me je silovao, izvinio mi se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih 1 posto", rekla je Majorga u intervjuu za njemački "Der Spiegel" koji je i objavio detalje ove priče.

873x400

Ronaldo i Ketrin u Las Vegasu, foto: The Standard 

Jedno vrijeme se činilo kako se fudbaler Juventusa ipak spasio i riješio optužbi, ali sada ga čeka novi dugotrajan proces u pokušaja dokazivanja svoje nevinosti. On od početka tvrdi kako nije kriv, a proces počinje u decembru. Tada je planirano suočavanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.