Najbolje izdanje
Foto: Rukometni Savez CG

Zlatna liga

Najbolje izdanje "lavica" na turniru i poraz od Norveške

Ženska seniorska reprezentacija sa tri poraza završila je nastup na turniru „Zlatna liga“ u Danskoj koji je održan u okvir EHF sedmice – nakon Francuske i Danske, i Norveška je bila bolja 34:28 (20:15) od silno oslabljenog sastava selektora Pera Johansona i sa tri pobjede osvojila je prvo mjesto na turniru.

U duelu protiv pobjednika turnira, Jovanka Radičević i saigračice pružile su najbolje izdanje, do kraja meča bile u igri, ali je presudila veća rotacija i kvalitet Norvežanki koje su nastupile u najboljem sastavu.

Itana Grbić i Đurđina Jauković su bile najefikasnije sa po sedam golova.

U pobjedničkom timu po šest pogodaka postigle su Heni Rajstad, Amanda Kurtović i Sana Solberg-Isaksen.

- Iz utakmice u utakmicu smo igrale bolje na turniru u Danskoj. Vidio se napredak u igri u napadu u duelu protiv Danske, a protiv Norveške smo pružile najbolje izdanje u tom segmentu. Istina, primile smo veliki broj golova. Ponosna sam na ekipu jer smo pružile maksimum, iako nije bilo lako odigrati tri meča u samo četiri dana protiv ovako jakih protivnika. Sve reprezentacija osim nas su došle u najjačem sastavu, dok je za nas ovo bila dobra provjera za ono što slijedi. Na Evropskom prvenstvu u decembru bićemo jače za Jelenu Despotović, Mateu Pletikosić i Martu Batinović, pa vjerujem da će i igra biti bolja – kazala je bek Đurđina Jauković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.