Boris Džonson

Džonson

"Velika Britanija u kritičnom trenutku pandemije, nove restrikcije u svakodnevnom životu"

Velika Britanija je u kritičnom trenutku pandemije i nove restrikcije u svakodnevnom životu, koje će nas koštati, biće uvedene ukoliko budu potrebne, upozorio je večeras premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson.

Džonson se obratio javnosti ispred sjedišta vlade u Dauning stritu i poručio kako ne želi da se zemlja vrati nacionalnom zatvaranju, poslije dva uzastopna dana u kojima je zabilježeno više od 7.000 novoinficiranih kovidom-19 i 71 smrtnim slučajem, kao što je bio slučaj u martu, prenosi Politiko.

Dok je Džonson uvjeren da ima znakova da se povećanje u broju oboljelih može lokalizovati u žarištima na sjeveru Engleske, njegov glavni zdravstveni savjetnik Patrik Valans upozorava da cijela zemlja mora biti na oprezu, uz napomenu "da u ovom trenutku nemaju kontrolu nad širenjem virusa".

Odluke koje se moraju donijeti nijesu lake, rekao je Valans o mogućim novim ograničenjima.

"Nijedna od njih nije bez rizika, sve dolaze sa nekom cijenom, u ljudskim životima ili nečemu drugom. Nauka može da savjetuje, a ministri treba da donesu odluku kada i kako djelovati", istakao je Džonson.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.