Ilustracija

Tomić saopštio

"Pratiće se u školama situaciju i poštovanje mjera"

Nakon šest mjeseci sjutra će se čuti školska zvona. Iako po specifičnom sistemu, djeca se ipak vraćaju u klupe. Veljko Tomić iz Ministarstva prosvjete za TVCG saopštio je da su sve škole dobile potrebnu medicinsku opremu i dezinfekciona sredstva, te da, uz poštovanje propisanih mjera, sjutra mogu da počnu rad.

On je istakao da će poštovanje mjera u školama pratiti upravni odbori škola.

"Mi smo več početkom septembra svim školama uputili dopise kako da oranizuju nastavu, tako da su i sve škole imale mogućnost da se upute i organizuju nastavu," naveo je on.

Istakao je da su svim školama su dopremljene potrebne količine medicinske opreme, toplomjera i dezinfekcionih sredstava.

Tomić je saopštio da će shodno uputstvu koje je izradio IJZ teret odgovornosti preuzeti svi solidarno.

"I roditelji i nastavno osoblje i učenici, a za kontrole su zadužene uprave škola koje su do detalja upoznate kako se moraju poštovati mjere."

Imajući u vidu da je složena epidemiološka situacija, škole će početi od sjutra da rade, naveo je on, dodajući da će ukoliko bude pogoršanja epidemiološke situacije mjere preduzimati za svaku ustanovu ponaosob.

"Pratićemo situaciju i blagovremeno reagovati," naveo je on.

Upitan ukoliko neko ne želi da pusti dijete da ide u školu, kakva je procedura, kaže da je skolskim kalendarom  predviđen jasan način početka školske godine.

"Baš kako je to ranije Ministarstvo saopštilo. Svi učenici koji ne budu iz nekih razloga mogli da prisustvuju moraju da obavijeste upravu škole i da imaju opravdanje. Ostali moraju da poštuju pravila i naredbe i da pohađaju školu," istakao je Tomić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.