Foto: Ilustracija

Španski ministar poručio

"Madrid je u situaciji ozbiljnog rizika i vrijeme da se djeluje odlučno"

Španski ministar zdravlja zatražio je od gradskih vlasti u prijestonici Španije da pooštre epidemiološke mjere i upozorio da su stanovnici Madrida i okolnih područja izloženi "ozbiljnom riziku" ukoliko izostane oštrija preventiva, javlja Rojters.

Madrid je u petak produžio delimični karantin u nekoliko desetina gradskih kvartova u kojima je visoka stopa zaraženosti koronavirusom, odbacujući tako preporuke Vlade Španije da se poglasi karantin u cijelom gradu jer pokazatelji ukazuju na povećanje broja slučajeva zaraze.

"Madrid je u situaciji ozbiljnog rizika i vrijeme da se djeluje odlučno", upozorio je španski ministar zdravlja Salvador Ilja.

On je na konferenciji za novinare rekao kako "postoji ozbiljan rizik" i za stanovnike susednih regija i pozvao gradske vlasti da "zdravlje građana stave na prvo mesto", prenosi Rojters.

Agencija podseća da su Španci od marta do maja prošli kroz jedan od najstrožih karantina u Evropi i zabranu napuštanja stanova, a nakon što se mjere ukinute 21. juna, epidemija je ponovno uzela maha.

Španija je u petak prijavila 12.272 nova slučaja u odnosu na četvrtak, a prema poslednjim podacima sa sajta worldometers.info, sada ih je ukupno 735.198, što je najveći broj zaraženih u zapadnoj Evropi.

Zdravstvene vlasti Španije su, zaključno sa današnjim danom, prijavile ukupno 31.232 smrtna slučaja od posledica infekcije koronavirusom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.