Demokratska partija socijalista, Tivat

Saopštenje OO DPS-a

"Nismo zadovoljni rezultatom, ukoliko u Tivtu preovladaju kratkoročni politički ciljevi postavićemo se kao jaka opoziciona partija"

Nakog desetomjesečnog predizbornog procesa u susret lokalnim, a zatim i parlamentarnim izborima, želimo, prije svega, da se zahvalimo na povjerenju svim onim građankama i građanima koji su sa 3014 glasova na lokalnom nivou, odnosno 3182 glasa na izborima za državni parlament, podržali našu partiju na izborima održanim krajem avgusta, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista u Tivtu.

"I pored neprimjerenog predizbornog ambijenta i uplitanja crkvenih organizacija, kojima ne priliči da se bave politikom, a kamoli da aktivno učestvuju u formiranju političkih subjekata i kreiranju njihovog djelovanja, medijske hajke pojedinih medijsko-političkih grupacija i nezapamćenog miješanja nekih centara van Crne Gore, ne možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom", navodi se u saopštenju DPS-a.

Poručili su da im to nameće obavezu ozbiljne unutarpartijske analize i konsekventno, preduzimanje odgovarajućih koraka u pravcu konsolidacije i jačanja DPS Tivat u narednom periodu u svim njenim segmentima na lokalnom nivou.

Ono na šta mogu biti ponosni iz DPS-a su kazali da su to rezultati i zavidan nivo razvoja, koji je ostvario Tivat u proteklom periodu.

"Ponosan na svoju istoriju, danas se Tivat prepoznaje širom svijeta kao savremeni mediteranski grad, koji svojim građanima već sada nudi dobar kvalitet života i koji privlači investitore i goste sa svih meridijana, uspjeh koji niko ne može osporiti. I to je tek početak, jer potencijal Tivta je mnogo veći i potrebno je još puno rada, mudrosti i znanja, kako bi se nastavilo u istom smjeru i pravcu, uz učešće svih dobronamjernih stanovnika i prijatelja grada", naglasali su iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista je i 2016, u trenutku kada je osvojila apsolutnu vlast, pozvala partije koje dijele slična programska opredjeljenja, kako bi što šira koalicija vodila grad u pravcu uspjeha i prosperiteta.

"Danas želimo da ponovimo isto, otvoreni smo za saradnju sa svim poličkim subjektima koji dijele naša strateška opredjeljenja i programske ciljeve, a to su očuvanje bogatog istorijskog nasljeđa i nastavak usvajanja evropskih vrijednosti, koji se zalažu za unaprjeđenje vladavine prava i njegovanje multinacionalnog i multivjerskog sklada, kojima je najvažniji, odnosno jedini cilj uspjeh i naredak Tivta i države Crne Gore", poručuje se u saopštenju DPS-a Tivat.

Smatraju da je, u tom cilju, danas više nego ikada, važno staviti sve ostale programske razlike po strani, ostaviti različita viđenja u vezi nekih razvojnih izazova za konstruktivnu raspravu i iznalaženje najboljih rješenja, ali postići jedinstvo u vezi najvažnijeg pitanja, čuvanja osnovnih, najdragocjenijih vrijednosti, koje godinama zajedno stvaraju građanii po kojima je Tivat jedinstven na širim prostorima.

"Ukoliko do toga ne dođe i ukoliko u ovom trenutku prevladaju kratkoročni politički ili lični interesi i formira se lokalna vlast na praktično nepostojećem konstruktivnom zajedničkom imenitelju, osim promjene  vlasti po svaku cijenu, DPS Tivat će nastaviti djelovati kao jaka opoziciona partija i sasvim sigurno u kratkom periodu ponovo pobijediti na izborima za lokalni parlament. Zbog Tivta, za Tivćane", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.