Objavljen Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za podršku zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori
Ilustracija

Objavljen Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za podršku zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori

Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za podršku zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori raspisan je u okviru Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Kako se navodi, opšti cilj poziva je smanjenje postojećih regionalnih razlika i pružanje posredne podrške poslodavcima, malim i srednjim preduzećima, da osposobe i zaposle radnu snagu u skladu sa svojim konkretnim potrebama, putem tzv. regrantiranja sredstava od strane opština, biznis asocijacija, Unije poslodavaca, Privredne komore i slično.

Aplikacioni paket sa Uputstvima za podnosioce prijedloga projekata u kojima se nalazi više detalja o vrijednosti grantova, prihvatljivim aplikantima, kao i projektnim idejama dostupan je OVDJE i OVDJE.

Rok za dostavljanje prijava je 03. decembar 2020. godine.

"Datum i vrijeme održavanja informativnih sesija biće objavljeni u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog Poziva za podnošenje prijedloga projekata (viđeti 2.2.4 Uputstva za podnosioce prijedloga projekata)", saopšteno je.

Ukupno će biti dodijeljeno u okviru programa 2,75 miliona eura. Minimalni iznos za jedan grant je 180.000 eura, a maksimalni 550.000 eura.

“Bilo koja subvencija koja bude tražena u okviru ovog projekta mora biti između minimalnog i maksimalnog iznosa koji se dodjeljuje”, objašnjeno je u uputstvu za podnosioce predloga projekata.

U uputstvu se navodi da su posebno targetirani gradovi Danilovgrad, Nikšić, Cetinje, Žabljak, Ulcinj, Plužine, Pljevlja, Kolašin, Mojkovac, Šavnik, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Plav, Gusinje, Andrijevica, Petnjica.

Navedeno je da se ne mogu podnositi projekti koji se već finansiraju iz drugih programa, uključujući EU programe ili druge donatorske ili državne finansije, projekti koji se odnose na akademska istraživanja ili studije izvodljivosti, programi koji ne daju detaljnu metodologiju za uključivanje poslodavaca i nezaposlenih u taj proces, praćenje njegovog ishoda i postizanje održivosti projekta...

Podnosilac prijave može da dobije najviše jednu bespovratnu pomoć u okviru ovog projekta.

.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.