Ankona: Požar u luci, vatra uništila okolna skladišta i vozila

U luci italijanskog grada Ankona došlo je do velikog požara. "Korijere dela sera" prenosi da se uzrok i dalje ispituje i da nema žrtava ove nezgode.

Požar je izbio oko ponoći, a na terenu je bilo 16 vatrogasnih brigada koje su vatru obuzdale oko dva sata noćas. Nema žrtava, a vatra je uništila okolna skladišta i vozila.

Vatrogasci ostaju na terenu radi predostrožonsti, a cijela luka i rejon oko nje su zatvoreni. Policija patrolira tim dijelom grada na jadranskoj obali. 

Korijere dela sera piše da je uzrok požara za sada nepoznat, ali da se kao jedna od opcija razmatra eksplozija skladišta acetilena, prenosi Rts.

EiAuUw8WsAAjUj3

Gust dim širio se gradom i bio je vidljiv kilometrima daleko, a oštar smrad može se osjetiti u Ankoni, navodi Korijere dela sera.

Nadležni apeluju na građane da ne otvaraju prozore svojih kuća i stanova, a gradski parkovi i javne površine su zatvoreni. 

EiA76aBXYAATlHP

Korisnici društvenih mreža objavili su fotografije požara, poredeći Ankonu sa libanskim Bejrutom, gdje je nedavno došlo do velike tragedije kada je eksplodirao amonijum-nitrat. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.