Jovančević na mitingu u Beranama ostvario normu za Evropsko prvenstvo
Sa mitinga

Jovančević na mitingu u Beranama ostvario normu za Evropsko prvenstvo

Atletski reprezentativac Srbije i član Crvene zvezde Strahinja Jovančević obilježio je osmi međunarodni miting „Ivangrad 2020“, koji je u organizaciji AK Lim i Opštine Berane i uz podršku Atletskog saveza Crne Gore održan na stadionu pod Jasikovcem.

Iako u skraćenom obliku, sa samo jednom disciplinom – skokom u dalj, miting je u potpunosti opravdao očekivanja, najviše zahvaljujući fanomenalnim skokovima Jovančevića, koji je u svom zavičaju, u posljednjoj seriji doletio do 8,05metara, čime je zaslužio pobjednički pehar, ali i normu za Evropsko prvenstvo.

Odličan nastup imao je i član Vojvodine Petar Milinkov, koji je u Beranama stigao do srebrne medalje sa svojim novim ličnim rekordom – 7,68.

Na treće mjesto plasirao se najbolji crnogorski skakač Ognjen Vojvodić iz Mornara (6,57), četvrti je bio član Rudara Jasmin Hulić (6,09), dok su peto i šesto mjesto zauzeli domaći takmičari Ognjen Marsenić (5,60) i Nemanja Đurišić(4,86).

“Kako je naš miting prepoznat u regionu kao vrlo kvalitetan nijesmo željeli, uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji da prekinemo sa njegovim održavanjem, pa smo ove godine, radi kontinuiteta organizovali samo jednu disciplinu – skok u dalj. Nijesmo pogriješili jer su učesnici, posebno naš Beranac Jovančević oduševili prisutne svojim skokovima. Drago mi je zbog odličnih rezultata i što je ovaj skok od 8,05, koji je najduži ikada ostvaren u Crnoj Gori postignut upravo na našem mitingu. Želim da čestitam svima, ali i da se zahvalim jer su se svi prisutni striktno pridržavali mjera Nacionalnog-koordinacionog tijela. Nadam se da će ova epidemija brzo proći i da ćemo naredne godine imati miting u svom punom obliku, sa mnogim zvučnim imenima iz regiona, ali i šire”, rekao je Zoran Jojić, predsjednik i trener AK Lim.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.