Foto:Screenshot

"Ostvareni san": Kafana iz koje se svaka konobarica udala

Ako vas put navede u pogolijsko selo Međurečje u Srbiji tu će vas dočekati jedna naizgled potpuno obična kafana. Simboličnog naziva...

Ali ukoliko se samo malo raspitate, shvatićete da je ovaj objekat i te kako poseban, jer sve djevojke koje su ovdje došle da rade su se i - udale, pa zato nosi i simboličan naziv "Ostvareni san".

"Do sada se 15 njih udalo, a četiri i razvelo. Sve su govorile da su došle samo da rade i da ih udaja ne zanima, ali vrlo brzo kada bi upoznale nekog od momaka, priča je dobijala drugi epilog. Obično ja vidim kad taj dečko dolazi već treći, četvrti, šesti put, pa prizna da mu se sviđa. Ako ga poznajemo, mi joj kažemo: 'Može dečko, dobar je', ako ga ne poznajemo: 'Nemoj još da ideš', ali džabe posle, zaljubi se i ode", priča za "150 minuta" vlasnica kafane Vida Đokić.

Kaže da su sve djevojke bile mlade, dobre i vrijedne. Vida i suprug Đorđe prihvatili su ih kao članove porodice i zato su bili počasni gosti na svim veseljima.

Ipak određeni kriterijumi provjere postoje. Domaćica je imala poseban metod provjere djevojaka.

"Tražim Fejsbuk da vidim kakva je i da dođe da se dogovorimo. Imale su lijep bakšiš, lijepo smo se slagale, čak su mi oko maline pomagale kad treba."

Iz ove kuće u okolini Ivanjice do sada se udalo čak 19 djevojaka. Sada ona čeka još jednu konobaricu koja će upravo ovdje ostvariti svoj san.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.