Neobičan protest ispred Vlade Hrvatske: Ulaz zgrade zatrpan lubenicama
Ivan Velibor Sinčić ispred zgrade Vlade Hrvatske, Foto: N1

Protest protiv diskriminacije domaćih poljoprivrednika

Neobičan protest ispred Vlade Hrvatske: Ulaz zgrade zatrpan lubenicama

Evroparlamentarac Ivan Vilibor Sinčić izveo je danas neobičan "performans" na Markovom trgu, pred zgradom Vlade Hrvatske.

On je pred vratima Vlade iskrcao kombi pun lubenica, kako bi ukazao na neravnopravan položaj hrvatskih i ostalih evropskih poljoprivrednika.

Policija je ostala zatečena ovom akcijom evroposlanika.

Performans je komentarisao, u uvodnom delu sednice Vlade, premijer Andrej Plenković.

"Da zahvalim ovim novopečenim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demorkatije i što se tiče sigurnosti ponašaćemo se kao i sve druge zemlje", kazao je premijer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.