Pjevač Brus Vilijamson preminuo od koronavirusa

Pjevač Brus Vilijamson preminuo od koronavirusa

Njegov glas oblikovao je zvuk američkog benda "The Temptations" dugi niz godina. A sada je stigla šokantna vijest: R'n'B pjevač Brus Vilijamson je preminuo u 49. godini.

Podlegao je od posljedica korona virusa u bolnici u Las Vegasu, objavio je američki magazin "USA Today" u ponedjeljak. Sin pjevača, Brus Alen Vilijamson Jr., izrazio je svoju žalost na Facebooku.

"Nijedna riječ ne može izraziti ono što osjećam. Volim te, tata. Hvala što si tako nevjerovatan i tako sjajan frajer. Srešćemo se opet", napisao je Vilijamsonov sin u svom postu, prenosi "Radiosarajevo.ba".

"Izgubili smo jednog od braće", rekao je Otis Vilijams (78), koji je 1961. godine u Detroitu osnovao bend "The Temptations".

Viliajmson, koji je rođen u Kaliforniji, karijeru je započeo kao pjevač u crkvi, da bi od 2006. do 2015. bio član legendarnog soul benda čiji je najveći hit "Papa was a Rolling Stone".

 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.