Glasaće se i u zatvoru, formirana tri biračka mjesta
Zatvor u BP

Glasaće se i u zatvoru, formirana tri biračka mjesta

30.avgusta glasaće se i u zatvoru. Shodno Zakonu o izboru odbornika i poslanika , kao i Pravilnika o radu biračkih odbora od strane Državne izborne komisije u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija formirana su biračka mjesta.

Pravo glasa na predstojećim izborima u Spuškom zatvoru imaće nešto vise od 650 lica lišenih slobode, dok će u bjelopoljskom zatvoru glasati njih 41.

"U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija će za predstojeće parlamentarne izbore biti tri biračka mjesta. Biraćko mjesto broj jedan u UIKS-u će biti za Kazneno-popravni dom Podgorica na kojem će glasati osuđenici koji kaznu služe u KPD-u, zatim biračko mjesto dva- Istražni zatvor Podgorica na kojem glasaju pritvorena lica koja se nalaze u tom zatvoru, kao i osuđena i prekršajno kažnjena lica koja kaznu izdržavaju u Zatvoru za kratke kazne Podgorice. Biračko mjesto tri će biti zatvor u Bijelom Polju", kazao je za NOVU M potparol UIKS-a Nebojša Janković.

Izdvojena biračka mjesta ukupno imaju 699 birača od čega ih je u zatvor za duge kazne 399, Istražnom zatvoru Podgorica 259 i u zatvoru u Bijelom Polju 41 birač.

Janković ističe da je sve spremno za predstojeće izbore 30 avgusta, kako bi zbog situacije sa koronavirusom sve proteklo bezbijedno.

"Sva biračka mjesta su u potpunosti opremljena i za sva lica lišena slobode obezbijeđena je neophodna zaštitna oprema od strane Državne izborne komisije, a kako bi biračko pravo ostvarila sva lica u skladu sa procedurama koje se preduzimaju u cilju zaštite od Kovida 19", kazao je on.

Podsjećamo, na parlamentarnim izborima, u nedelju pravo glasa ima 540.026 građana Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.