Begić: Moguće pooštravanje mjera za neke zemlje pri ulasku u Crnu Goru
Begić i Radojević, foto: PR Centar

"Korona ne da nije nestala nego je nikad prisutnija"

Begić: Moguće pooštravanje mjera za neke zemlje pri ulasku u Crnu Goru

Pomoćnik direktora IJZ Senad Begić, na presu NKT-a, kazao je da je moguće pooštravanje mjera za neke zemlje pri ulasku u Crnu Goru.

"Nužno ne znači da će doći samo do popuštanja mjera za određene zemlje već je vrlo moguće da će prema nekim drugim zemljama doći do pooštravanja epidemioloških mjera kada se radi o ulasku u CG", naveo je Begić.

Pitanje o zabrani ulaska automobila u PG, u vezi sa sinoćnjim slučajem, nije za IJZ, kazao je on.

Dodajući da IJZ nikad nije pravio razlike između vidova okupljanja.

"Korona ne da nije nestala nego je nikad prisutnija, pitajući se gdje je nestao strah od koronavirusa", rekao je Begić.

Govoreći o početku školske godine i načinu rada, pomoćnik direktora IJZ kazao je i da je najlakše reći "otvorićemo škole".

"Prateći sva dešavanja na terenu, za očekivati je da sredinom septembra sve ovo rezultuje povećanjem broja oboljelih, tako da to moramo imati u vidu kada se radi o školama, jer su škole prosto rasadnik respiratornih infekcija", kazao je Begić i dodao da su danas napravljene preporuke kada je posrijedi to pitanje.

Na liječenju 105 pacijenata

Na bolničkom liječenju je 105 pacijenata inficiranih koronavirusom, kazao je na presu NKT-a pomoćnik direktora KC Nemanja Radojević.

U KCCG liječi se 17 pacijenata, troje je na intenzivnoj njezi.

Kako je kazao, u Nikšiću se liječi i jedno dijete inficirano koronavirusom.

Ukupno 52 zdravstvena radnika inficirana su koronavirusom.

Jutrošnjom odlukom Kriznog štaba dozvoljen je kompletan rad svih hirurških grana u CG, naveo je on, uz negativan PCR test.

Kompletnu konferenciju za medije pogledajte u snimku ispod.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.