U julu i avgustu 97 sahrana u limenim kovčezima u Novom Pazaru
Foto: Tanjug

Podaci od 4. jula

U julu i avgustu 97 sahrana u limenim kovčezima u Novom Pazaru

Na gradskim i seoskim grobljima u Novom Pazaru tokom jula i avgusta sahranjeno je 97 osoba u limenim kovčezima, pokazuju podaci Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" u koje je radio Sto plus imao uvid.

Direktor tog javnog preduzeća u Novom Pazaru Emin Omerović objasnio je da su to podaci od 4. jula, kada je stupila na snagu odluka da lokalna samouprava snosi troškove sahrane svih preminulih od posljedica izazvanih Covid-19.

“Tokom jula je bilo 90 takvih dženaza (sahrana), a ostatak u avgustu. U taj broj su uračunate i sahrane na seoskim grobljima, jer su nam se zbog te odluke lokalne samouprave prijavljivali mještani, iako mi ne gazdujemo tim grobljima. Podatke za jun još uvjek nemamo, jer nismo vodili takvu evidenciju”, kazao je Omerović, prenosi Beta.

On je ranije izjavio da je tokom juna i jula to javno preduzeće organizovalo 275 sahrana, što je gotovo tri puta više nego u istom periodu prošle godine kada je na gradskim grobljima sahranjeno 109 žitelja Novog Pazara.

Statistika “Gradske čistoće” pokazuje i da je prethodnih godina u Novom Pazaru bilo prosječno oko 1,7, a u prošlom mjesecu gotovo šest sahrana dnevno. Najviše je bilo 4. jula kada je na gradskim grobljima sahranjeno 14 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.