U beranskoj bolnici četvoro na neinvazivnom respiratoru, šest pacijenata teže kliničke slike
Opšta bolnica u Beranama

U Brezoviku svi stabilno

U beranskoj bolnici četvoro na neinvazivnom respiratoru, šest pacijenata teže kliničke slike

U Opštoj bolnici Berane liječi se 35 covid pozitivnih pacijenata, šest pacijenata ima tešku kliničku sliku, četiri pacijenta su na neinvazivnom respiratoru, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

 U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti dr "Jovan Bulajić" Brezovik smješteno je 7 pacijenata pozitivnih na korona virus i oni su stabilnih vitalnih parametara, kazala je specijalista interne medicine dr Dragica Godelj.

"Kod njih se pretežno radi o klinički potvrđenim obostranim pneumonijama, odnosno upalama pluća. Takođe u našu bolnicu se smještaju i pacijenti koji su pozitivno testirani na ovaj virus ali nijesu u mogućnosti da ispoštuju mjere samoizolacije", kazala je Gudelj u Jutarnejm programu Televizije Crne Gore.

Ona je podsjetila da je ta bolnica predviđena za nastavak liječenja kovid pozitivnih pacijenata koji su svoje liječenje započeli u nekim drugim ustanovama.

"Pacijenti kod nas budu premešteni iz bilo koje kovid-bolnice u Crnoj Gori. Teritorijalno nam je nišićka bolnica najbliža pa je onda i broj pacijenata iz te bolnice najveći ali tu su i pacijenti iz Pljevalja, Berana, Rožaja i ostalih gradova", dodala je Gudelj.

Sve to, kako je dodala, u zavisnosti od potreba našeg zdravstvenog sistema a koordiniše NKT.

"Što se teraije tiče ona se sprovodi po strogo utvrđenim protokolima. Terapijski režimi se razlikuju, naravno, u zavisnosti od kliničke slike. U našoj ustanovi liječe se lakše i srednje teški oblici infekcije pa su i protokoli liječenja tome prilagođeni", kazala je Gudelj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.