Evo koja je najveća greška sa konzumiranjem vode koju pravimo ljeti
Ilustracija

Evo koja je najveća greška sa konzumiranjem vode koju pravimo ljeti

Svi već znamo da je ljeti bolje piti tople, a zimi hladne napitke, ali malo nas to zaista i radi.

Koja je najveća greška sa konzumiranjem vode koju ljeti pravimo i šta to radi našem organizmu?

Kada su ljeti temperature iznad 30 stepeni Celzijusa, a nivo vlažnosti visok, pa ne možete normalno da dišete, najradije posjegnete za čašom vode ili nekog napitka s puno leda kako biste se rashladili, prenosi Zadovoljna.hr

Možda biste trebali da budete oprezniji sa ledom jer naučnici upozoravaju da hladna voda zapravo usporava hidrataciju organizma i da je na visokim temperaturama najbolje da pijete vodu odnosno napitke sobne temperature jer njih organizam brže apsorbuje.

Ukoliko pijete hladna pića odmah nakon obroka, postoji velika mogućnost da se prehladite, čak i tokom ljetnjih vrućina.  

Kad steknete naviku konzumiranja vode sobne temperature, primjetićete ogromno poboljšanje kada je probava u pitanju i bolje ćete da se osjećate tokom i nakon obroka.  

Konzumiranje toplog čaja na temperature od 30 stepeni je mnogima nezamislivo, ali takođe ima svojih prednosti.

Topli napici će da podstaknu znojenje i tako će da vas rashladi, ali pod jednim uslovom - kada nivo vlage u vazduhu nije visok, zapravo kada je vazduh suv.

Efekat će da bude još bolji ako nosite odjeću koja ne zadržava vlagu, odnosno koja omogućava isparavanje, a to je najčešće slučaj sa odjećom od prirodnih materijala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.