Hrvatski ministar zdravlja: Bum koronavirusa se desio u noćnim klubovima, nismo očekivali toliko zaraženih
Ilustracija

Kazao da se koraci saniranja pandemije moraju preuzeti

Hrvatski ministar zdravlja: Bum koronavirusa se desio u noćnim klubovima, nismo očekivali toliko zaraženih

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je danas da su u kriznom štabu znali da će broj novooboljelih od koronavirusa biti veliki, ali ne baš toliko.

Capak je to rekao za HRT povodom vijesti da je za 24 sata u Hrvatskoj oboljelo 180 osoba, što je najviše od početka epidemije Covid-19.

“Do 50 novih slučajeva je dobro, jer nam brojka ide ispod 15 na 100.000 u 14 dana, a većina zemalja uzima tu brojku za evaluaciju. Međutim, sad se dogodilo što se dogodilo. Pustii smo sve aktivnosti, imamo oko 900.000 turista. Znali samo da će biti veliki broj, ali ne baš toliko”, rekao je on, prenosi portal Pobjeda.

Capak je kazao da u takvoj situaciji mora nešto da se preduzme, kao i da je trebalo ranije da se preduzme i dodao da bi trend u Hrvatskoj bio u padu da se nije desio “bum” u noćnim klubovima.

“Korona se vrlo lako prenosi. Opreza nikad dosta i treba se stalno držati – higijene, distance i nositi maske”, rekao je Capak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.