Bojanić Lalović: Dinamičko promjenljivo društvo nosi brojne izazove, mi smo spremni da odgovorimo
Zoja Bojanić Lalović

Bojanić Lalović: Dinamičko promjenljivo društvo nosi brojne izazove, mi smo spremni da odgovorimo

Dinamičko promjenljivo društvo nosi brojne izazove, a mi smo spremni da tim izazovima i odgovorimo, uzimajući u obzir da je obrazovanje temelj i ogledalo našeg identiteta, poručila je Zoja Bojanić Lalović, članica Glavnog odbora DPS.

"Obrazovanje je temelj napretka svakoga društva. U ambijentu stalnih inovacija, upravo je obrazovanje ona najznačajnija karika sveukupnog razvoja.Podgorica se kao savremeni grad, svakodnevno širi i obnavlja i potpuno je razumljivo da raste i potreba za otvaranjem objekata za potrebe obrazovanja", kazala je ona.

Bojanić Lalović podsjeća da je u prethodnom periodu Glavni grad kroz svoje projekte sa Vladom Crne Gore otvorio značajne vaspitno-obrazovne institucije.

"Tu je Srednja mješovita škola u Golubovcima, namijenjena srednjoškolcima ovoga dijela Podgorice, zatim vrtići na Starom Aerodromu i Zagoriču. Ovih dana je i krenula izgradnja vrtića u Bloku VI, a tu je i novi objekat u Staroj Varoši , za čije je potrebe Glavni grad ustupio svoje prostorije. I naravno, to nije sve. U narednom periodu nastavljamo dalje. Gradićemo vrtiće i na Tuškom putu, u Tološima, osnovnu školu u Tološima, u City kvartu vrtić, a priprema se i nova Gimnazija.Dinamičko promjenljivo društvo nosi brojne izazove, a mi smo spremni da tim izazovima i odgovorimo, uzimajući u obzir da je obrazovanje temelj i ogledalo našeg identiteta.", zaključuje ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.