U BiH potvrđeno 229 slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule
Ilustracija

U poslednja 24 sata

U BiH potvrđeno 229 slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule

U posljednja 24 časa u BiH su od posljedica koronavirusa preminule tri osobe, dvije iz Federacije BiH i jedna iz Republike Srpske, saopšteno je danas.

Preminule su dvije osobe iz Gračanice i jedna iz Šamca, piše Beta.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije koronavirusa porastao je na 273.

U protekla 24 časa, u BiH je registrovano 229 novozaraženih, od čega u Federaciji BiH 162, u RS 66 i jedno u distriktu Brčko.

Od početka epidemije, u BiH je registrovano 10.727 oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 časa u Federaciji BiH je testirano 989 uzoraka, od kojih su 162 pozitivna na koronavirus.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U posljednja 24 časa u RS je testiran 381 laboratorijski uzorak, a koronavirus potvrđen je kod 66 osoba, od čega najviše iz Bijeljine, njih 16.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.