SNP: Pojedini stanari plaćaju nerealno visoke cijene vode, država mora svima obezbijediti individualne vodomjere
Ilustracija

Visoki računi za vodu iznenadili građane Podgorice

SNP: Pojedini stanari plaćaju nerealno visoke cijene vode, država mora svima obezbijediti individualne vodomjere

Podgorički Vodovod ponovo je pojedinim stanarima u stambenim zgradama sa zajedničkim vodomjerima u Bulevaru Ivana Crnojevića ispostavio enormne račune za utrošenu vodu, a da je ovaj problem naročito prisutan u zgradama starije gradnje u kojima još uvijek nisu ugrađeni individualni vodomjeri, ukazuju iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Kazali su da među građanima koji su dobili izuzetno visoke račune za vodu ima i pojedinaca koji su korisnici materijalnog obezbjeđenja i koji nisu u mogućnosti da plate tolike račune.

"U situaciji kada je ekonomska situacija većine građana sve teža, kada je kriza izazvana pandemijom korona virusa sve ozbiljnija, nedopustivo je da se dešavaju ovakve situacije i da naši građani ispaštaju zbog procedura koje su davno trebale biti riješene"; poručili su iz SNP-a.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica apelovao je na nadležne u preduzeću Vodovod da što prije u pomenutim zgradama ugrade individualne vodomjere i da se omogući svakom potrošaču da tačno zna koliko ima utrošene vode i koliko treba da plati.

"U pravno uređenoj državi ovakve stvari ne bi smjele da se dešavaju, ali u zemlji gdje je na vlasti DPS i njeni sateliti moguće je i da dobijete račun kao da imate ribnjak, a ne stan od pedesetak kvadrata. Dakle, potrebno je da nadležne ekipe što prije izađu na teren i riješe ovaj problem, kako bi naši sugrađani prestali da plaćaju ono što nisu potrošili", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.